bosanski

Login Form

Edukacija studenta novinarstva o etičkim standardima i novinarskim pravima i slobodama PDF Ispis E-mail
Aktivnosti
13 06. 2011
Studenti Žurnalistike iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Banjaluke prošli trening iz oblasti etičkih standarda i novinarskih prava i sloboda

Udruženje/ udruga «BH Novinari» u saradnji sa Švedskim helsinškim komitetom za ljudska prava provodi projekat edukacije studenata o etičkim standardima i novinarskim pravima i slobodama. Projekat je započeo 15. novembra i pobudio je veliko interesovanje studenata novinarstva u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjaluci gdje je prvi dio treninga već održan.
Treninzi obuhvataju teme kao što su: novinarska prava i slobode, etički standardi u novinarstvu, Zakon o zaštiti od klevete te o Zakon o slobodi pristupa informacijama. Do sada je održano osam treninga kroz koje je prošlo više od 150 studenata.
Studente su kroz trening vodili neki od najpoznatijih novinara u BiH, kao što su Dragan Jerinić, Mira Lolić – Močević, Sinan Alić i Pejo Gašparević, kao i direktorica Sekretarijata «Vijeća za štampu BiH» Ljiljana Zurovac te generalna tajnica Udruženja/udruge «BH Novinari» Borka Rudić.
 

BH Novinari

bhnlogo
Kralja Tvrtka 5/5, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel/Fax +387 33 223 818; + 387 33 443 072

e-mail: [email protected];

web: www.bhnovinari.ba

Copyright © 2017. Free media help line. Razvojna kompanija: Artflame Cyber Media