bosanski

Login Form

U Brčkom razgovarano o novinarskoj etici PDF Ispis E-mail
Aktivnosti
13 06. 2011

U organizaciji Linije za pomoć novinarima i Koordinacije novinarskih udruženja BiH u Brčkom je 15. aprila 2004. održan okrugli sto na temu "Etički standardi u bh. novinarstvu". Uvodničari su bili Zoran Udovičić, predsjednik Media Plan Instituta u Sarajevu i Zdravko Ðuričić, pravni savjetnik Linije za pomoć novinarima.

"Ovi skupovi treba da pomognu novinarima da se upoznaju sa profesionalnim etičkim standardima kako bi bili sposobni da se nose sa pritiscima koji eventualno dolaze od određenih političkih centara", rekao je Zoran Udovičić.

Okruglom stolu prisustvovali su novinari Radio Brčko Distrikta, Radio Gradačca, RTV HIT Brčko, RTRS-a, PAN radija, Radija Osvit iz Zvornika, NTV Arena iz Bijeljine, Oslobođenja, Nezavisnih novina i Fronta Slobode.

Na ovom sastanku razmatrane su dileme novinara u konkretnim pojedinačnim slučajevima kao i problemi bh. novinarstva u cjelini.

Zaključeno je da je edukacija novinara i urednika neophodna kako bi u medijima bio postignut veći stepen samoregulacije.

 

BH Novinari

bhnlogo
Kralja Tvrtka 5/5, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel/Fax +387 33 223 818; + 387 33 443 072

e-mail: [email protected];

web: www.bhnovinari.ba

Copyright © 2017. Free media help line. Razvojna kompanija: Artflame Cyber Media